اشکال هندسی جدید

الف) دلگون(Cardioid) :اگر دايره اي به شعاع 1 واحد مماس بر دايره اي به شعاع 1 واحد، حول آن بغلتد،شكلي كه يك نقطه از محيط دايره ي غلتان بر آن حركت مي كند را دلگون گويند .

ب)نفروئيد(Nephroid): اگر دايره اي به شعاع 1 واحد مماس بر دايره اي به شعاع2 واحد، حول آن بغلتد،شكلي كه يك نقطه از محيط دايره ي غلتان بر آن حركت مي كند را نفروئيد گويند

ج)دلتاگون(Deltoid): اگر دايره اي به شعاع 1 واحد مماس بر دايره اي به شعاع3 واحد، درون آن بغلتد،شكلي كه يك نقطه از محيط دايره ي غلتان بر آن حركت مي كند را دلتاگون گويند .

د)ستاره گون(Astroid): اگر دايره اي به شعاع 1 واحد مماس بر دايره اي به شعاع4 واحد، درون آن بغلتد،شكلي كه يك نقطه از محيط دايره ي غلتان بر آن حركت مي كند را ستاره گون گويند .

آیا میدانید...

ایا می‏دانید مهندسان هخامنشي راز استفاده از عدد پي 14/3 را 2500 سال پيش كشف كرده بودند.

ایا می‏دانید آنها در ساخت سازه هاي سنگي و ستون هاي مجموعه تخت جمشيد كه داراي اشكال مخروطي است، از اين عدد استفاده مي كردند.

ایا می‏دانید عدد پي ۳.۱۴ در علم رياضيات از مجموعه اعداد طبيعي محسوب مي شود

ایا می‏دانید اين عدد از تقسيم محيط دايره بر قطر آن به دست مي آيد

ایا می‏دانید كشف عدد پي جزو مهمترين كشفيات در رياضيات است

ایا می‏دانید كارشناسان رياضي هنوز نتوانسته اند زمان مشخصي براي شروع استفاده از اين عدد پيش بيني كنند

ایا می‏دانید عده زيادي مصريان و برخي ديگر، يونانيان باستان را كاشفان اين عدد مي دانستند

ایا می‏دانید بررسي هاي نشان مي دهد هخامنشيان هم با اين عدد آشنا بودند.

ایا می‏دانید مهندسان هخامنشي ابتدا مقاطع دايره اي را به چندين بخش مساوي تقسيم مي كردند. سپس

ایا می‏دانید در داخل هر قسمت تقسيم شده، هلالي معكوس را رسم مي كردند

ایا می‏دانید اين كار آنها را قادر مي ساخت كه مقاطع بسيار دقيق ستون هاي دايره اي را به دست بياورند

ایا می‏دانید محاسبات اخير، مهندسان سازه تخت جمشيد را در محاسبه ارتفاع ستون ها، نحوه ساخت آنها،‌ فشاري كه

ایا می‏دانید بايد ستون ها تحمل كنند و توزيع تنش در مقاطع ستون ها ياري مي كرد

ایا می‏دانید اين مهندسان براي به دست آوردن مقاطع دقيق ستون ها مجبور بودند عدد پي را تا چند رقم اعشار محاسبه كنند

ایا می‏دانید داريوش هخامنشي بنيان گذار تخت جمشيد در 521 سال پيش از ميلاد دستور ساخت تخت جمشيد را مي دهد و

ایا می‏دانید تا سال 486 بسياري از بناهاي تخت جمشيد را طرح ريزي يا بنيان گذاري مي كند

وآیا میدانید.....

¤حروف ابجد¤

حروف ابجد خواص متعددی دارد که در زير به آنها اشاره شده است.
ولی برای شروع بايد بصورت خلاصه ترتيب حروف و مقدار آن را بدانيد.

حروف ابجد:
ا-ب-ج-د
ه-و-ز
ح-ط-ی
ک-ل-م-ن
س-ع-ف-ص
ق-ر-ش-ت
ث-خ-ذ
ض-ظ-غ

مقدار:
1-2-3-4
۵-۶-۷
۸-۹-۱۰
۲۰-۳۰-۴۰-۵۰
۶۰-۷۰-۸۰-۹۰
۱۰۰-۲۰۰-۳۰۰-۴۰۰
۵۰۰-۶۰۰-۷۰۰
۸۰۰-۹۰۰-۱۰۰۰

برای محاسبه مقدار ابجد يک کلمه کافيست که مقادير هر حرف را پيدا کرده و با هم جمع کنيد.

نکته:
حروف ابجد براساس حروف عربی ميباشد پس اگر به حروف گچپژ برخورد کرديد آنها را به کجبز تبديل کنيد. برای مثال ژاله که مقدار حروف ابجد آن براساس اسم زاله محاسبه ميشود.

اگر ميخواهيد دعا يا طلسم يا تعويضي آتشي براي خود يا کسي بنويسيد بايد توجه داشته باشيد که در آن نامهاي اسم اعظم و هر نامي را به حروف ابجد بنويسيد در غير اين صورت حتمآ مورد غضب موکلين و رجال الغيب خواهيد شد.
اسم شخص و يا اسم اعظم را بحروف ابجد نوشته مثلآ علي را (110) بايد نوشت يا الله را (66).
يا سعيد بن مريم را 144 بن 290 بنويسيد.


در اين مقاله ، روشي كه اراتستن براي محاسبه ي محيط زمين به كار برد را به شما معرفي مي كنيم...

در ظهر روز آخر خرداد ماه پرتو خورشيد در شهر سين به طور عمود به داخل چاهي مي‌تابد و در همين لحظه در شهر اسكندريه كه 520 مايل با شهر سين فاصله دارد،پرتو خورشيد با تكه چوب 10 فوتي كه به طور قائم در زمين فرو رفته، زاويه ي 5/7 درجه ‌تشكيل مي‌دهد.

اراتستن با اندكي تفكر با استفاده از اين موضوع و هم‌چنين با پاره‌اي محاسبه، اعلام كرد كه توانسته محيط زمين را حتي بدون دانستن قطر يا شعاع آن به‌دست آورد.
او اين گونه استدلال كرد كه با توجه به آن‌چه در شكل (1)‌ مي‌بينيد. چون پرتوهاي خورشيد به طور موازي به سطح كره‌ي زمين مي‌رسند و بر آن عمودند،پس دو زاويه ي BED , ACB برابرند.


از طرفي چون زاويه‌ي ACB> يك زاويه ي مركزي است پس با كمان روبه‌روي آن برابر است يعني: ACB>= .

از طرفي چون : 360=48×5/7 ، اگر طول كمان كه همان فاصله‌ي ميان دو شهر سين و اسكندريه يعني 520 مايل است را 48 برابر كنيم،محيط زمين به دست خواهد آمد : مايل 24960=48×520 كه دقيقاً همان محيط كره‌ي زمين مي‌باشد.

(ضرب کنید×ضرب کنید×ضرب کنید×ضرب کنید)

...................=۷۳×سن شما×۱۳۸۳۷

نتیجه جالب !!!!!!

پایان

عدد: 142857,عدد عجیب

اگر عدد مذکور را در دو ضرب کنیم، حاصل: 285714 میشود!-به ارزش مکانی 14 توجه کنید.

اگر این عدد را در سه ضرب کنیم حاصل: 428571 میشود!-به ارزش مکانی 1 توجه کنید.

اگر این عدد را در چهار ضرب کنیم حاصل: 571428 میشود!-به ارزش مکانی 57 توجه کنید.

اگر این عدد را در پنج ضرب کنیم حاصل: 714285 میشود!-به ارزش مکانی 7 توجه کنید.

اگر این عدد را در شش ضرب کنیم حاصل: 857142 میشود!-سه رقم اول با سه رقم دوم جا بجا شده.

اگر این عدد را در هفت ضرب کنیم حاصل: 999999 میشود.

این عدد به تازگی کشف نشده! بلکه هزاران ساله که به عنوان یه عدد جالب مورد توجه بوده. 142857 در واقع دوره گردش عدد 1/7 هست و خاصیتهای جالب دیگه ای هم داره.

همونطور که میبینید، مضارب این عدد همه یا 142857 (با گردش حلقوی) هستند یا 999999 . جالب اینجاست که برای اعداد بزرگتر هم این روند به صورت دیگه ای ادامه داره

مثلا 8*142857 میشه 1.142.856، حالا اگه رقم اول رو با 6 رقم بعد جمع کنید حاصل میشه: 142.857

و مثلا 42*142857 میشه 5.999.994، حالا اگه رقم اول رو با 6 رقم بعد جمع کنید حاصل میشه: 999.999

و 142857*142857 میشه 20.408.122.499، حالا اگه 5 رقم اول رو 6 رقم بعد جمع کنید حاصل میشه: 142.857

 پنج حقیقت جالب درباره عدد "پی"

عدد مشهور 3.14 یا همان عدد "پی" در پیچیده ترین حالت عددی خواهد بود که تا کنون دو هزار و 700 بیلیون رقم اعشار برای آن محاسبه شده است اما نشریه نیوساینتیست پنج وجه دیگر این عدد را نیز به مناسبت روز عدد پی آشکار کرده است.
ریاضیدانان هر سال در 14 مارچ روز عدد پی را گرامی می دارند. روزی که به احترام محاسبه اولین اعشار عدد مشهور 3.14 نامگذاری شده است. شاید همه بدانند که عدد پی نسبت محیط دایره به قطر آن را تعیین می کند اما حقایق ناآشناتری درباره این پدیده ریاضی نیز وجود دارد که در ادامه به پنج مورد از آنها اشاره خواهد شد.


عدد پی در آسمان
شاید ستاره های آسمان الهام بخش یونانیان باستان بوده اند اما یونانیان هرگز از این نقاط درخشان برای محاسبه عدد پی استفاده نکرده اند. رابرت ماتیوز از دانشگاه استون به منظور انجام این محاسبه اطلاعات نجومی و اخترشناسی را با نظریه اعداد ترکیب کرد. وی از این حقیقت که برای هر مجموعه بزرگ از اعداد اتفاقی احتمال اینکه هر دو عدد با یکدیگر هیچ وجه مشترکی نداشته باشند، عدد 6 تقسیم بر عدد پی به توان دو خواهد بود، استفاده کرد. ماتیوز فاصله فضایی میان 100 نمونه از درخشانترین ستاره های آسمان را محاسبه کرده و آنها را به یک میلیون جفت از اعداد تصادفی تبدیل کرد که در حدود 61 درصد از آنها هیچ وجه اشتراکی با یکدیگر نداشتند. با این مطالعات ماتیوز توانست مقدار عدد پی را تا 3.12772 محاسبه کند که 99.6 درصد صحیح است.


عدد "پی" مانند رودخانه ها به زمین باز می گردد
عدد پی بر روی زمین نیز فعالیتهایی را به عهده دارد. این عدد می تواند مسیر رودخانه های پیچ در پیچی مانند آمازون را محاسبه کند. میزان پیچ و خم یک رود به واسطه انحراف آن از مسیر مستقیم تا منبع آب رود شرح داده می شود و عدد پی نشان می دهد یک رودخانه متوسط دارای انحراف مسیری در حدود 3.14 است.



"پی" تنها عددی است که الهام بخش ادبیات بوده است
"الکس بلوز" روزنامه نگار در کتاب جدید خود با نام "ماجراجوییهای الکس در سرزمین اعداد" شرح می دهد چگونه عدد پی توانسته است الهام بخش شکلی از نگارش خلاقانه به نام Pilish شود. با استفاده از این شیوه اشعاری نگاشته می شوند که تعداد حروف واژه های متوالی در آن با کمک عدد پی تعیین می شوند. یکی از مشهورترین اشعاری که به این سبک سروده شده است Cadaeic Cadenza نام دارد که توسط "مایک کیث" نوشته شده است. وی در عین حال کتابی 10 هزار کلمه ای را نیز با کمک این تکنیک نگاشته است.


عدد "پی" در اتاق منزل شما
جدیدترین محاسبات مقدار عدد پی را تا دو هزار و 700 بیلیون رقم تعیین کرده اند که آخرین آن سال گذشته توسط "فابریس بلارد" انجام گرفته است. وی برای محاسبه این ارقام از رایانه استفاده کرده است اما می توان با کمک چند سوزن و برگه ای کاغذ خط دار نیز این عدد را به راحتی محاسبه کرد. سوزنها را بر روی کاغذ بیاندازید و میزان درصد سقوط سوزنها بر روی یک خط مستقیم را محاسبه کنید. با کمی دقت پاسخ به دست آمده باید طول سوزن تقسیم بر فاصله میان خطوط باشد که در عدد دو تقسیم بر عدد پی ضرب شده باشد. این فرمول پس از ارائه آن توسط "کامت دو بوفون" ریاضیدان فرانسوی در سال 1733 به "مسئله سوزن بوفون" شهرت یافته است. این نظریه در سال 1901 برای اولین بار مورد آزمایش "ماریو لازارینی" قرار گرفت و وی برای محاسبه عدد در حدود سه هزار و 408 سوزن را بر روی کاغذ ریخت تا بتواند مقدار عدد پی را تا 3.1415929 به دست آورد.


اطلاعات بانکی شما در عدد "پی" دیده می شوند

عدد پی عددی بی قاعده است و می تواند برای همیشه امتداد داشته باشد، این به آن معنی است که احتمال یافتن هر نوع عددی در آن وجود خواهد داشت. تاریخ تولد، شماره تلفن و یا حتی جزئیات شماره حسابهای بانکی افراد می توانند خود را در لشگر اعداد و ارقام عدد پی پنهان کرده باشند. در عین حال با استفاده از کدهایی که اعداد را به حروف تبدیل می کند، حتی می توان آثار کامل شکسپیر و یا هر کتاب دیگری که تا کنون نوشته شده است را در میان ارقام عدد پی مشاهده کرد.

سوال ریاضی

۱؟

ریاضیات فریبنده!!! این سوأل رو فقط ذهنی حل کنید. از قلم و کاغذ و ماشین حساب استفاده نکنید.

عدد 1000 رو فرض کنید. 40 رو به اون اضافه کنید. حاصل رو با یک 1000 دیگه جمع کنید. عدد 30 رو به جواب اضافه کنید. با یک هزار دیگه جمع کنید. حالا 20 تا دیگه به حاصل جمع، اضافه کنید. 1000 تای دیگه جمع کنید و نهایتاً 10 تا دیگه به حاصل اضافه کنید. حاصل جمع بالا چنده؟

۲؟

پدر ماری، پنج تا دختر داره: 1-Nana 2- Nene 3- Nini 4- Nono. اسم پنجمی چیه؟

۳؟
درجمعی 100 نفره تعدادی وکیل و مهندس حضور دارند،اگر از هر دو نفر حد اقل 1 نفر وکیل باشد
در آن جمع چند وکیل و مهندس داریم؟

پاسخ

روی نوشته ی زیر بروید وبا موس روی آن را آبی کنید تا پاسخ را ببینید .

در این جمع 99 وکیل و 1 مهندس داریم.

۴؟

یک موتور سوار در یک مسابقه مسیری به طول شش کیلومتر را در 6 دقیقه طی می‌کند. ثابت کنید که او در قسمتی از مسیر ، دقیقا در 1 دقیقه 1 کیلومتر را طی کرده است؟

پایان

وزن فيل = وزن پشه


ادعا:
وزن فيل = وزن پشه


اما چه طور اين ادعا را ثابت كنيم :
اگر x وزن فيل و y وزن پشه باشدو قرار دهيم

آن گاه:


از ضرب اين رابطه ها خواهيم داشت:


در نتيجه :



با اضافه كردن به دو طرف داريم :


و لذا

بنابراين

پس


و اين يعني

وزن پشه = وزن فيل

اعداد تاکسی

زمانی که ریاضی دان انگلیسی، هاردی برای عیادت ریاضی دان شهیر هند،رامانوجان،به بیمارستان رفته بود به این موضوع اشاره کرد که شماره ي تاکسی که به وسیله ی آن به بیمارستان آمده بود،عدد بی ربط و...

زمانی که ریاضی دان انگلیسی، هاردی برای عیادت ریاضی دان شهیر هند،رامانوجان،به بیمارستان رفته بود به این موضوع اشاره کرد که شماره ي تاکسی که به وسیله ی آن به بیمارستان آمده بود،عدد بی ربط و بی خاصیت 1729 بوده است.رامانوجان بلافاصله ضمن رد ادعای هاردی به او یاد آور شد که اتفاقا" 1729 بسیار جالب توجه است.
1.دو عدد 17و29 هر کدام عدد اول هستند.
2.جمع چهار رقم تشکیل دهنده ی آن 19 می شود،که اول است.
3.از جمع دو عدد اولیه و جمع دو عدد آخری و کنار هم قرار دادن جمع ها،عدد 811 حاصل می شود،که باز هم اول است.

8=7+1

11=9+2

811


4.از جمع دو عدداولیه و قرار دادن 29 در سمت راست جمع ،عدد 829 حاصل می شود،که باز هم اول است.

8=7+1

829


5.از تفریق دو عدد اولیه وتفریق دو عدد آخری و کنار هم قرار دادن نتیجه ها، عدد67حاصل می شود،که باز هم عدد اول است.

6=1-7

7=2-9

67

6.دو عدد سازنده ی آن،اول هستند.(7و2)
7.مجموع رقم های تشکیل دهنده ی 1729 ، 19 است.عکس 19 عدد 91 است و

1729=91×19.

8.عدد 1729اولین عددی است که می توان آن را به دو طریق به صورت حاصل جمع مکعب های دو عدد مثبت نوشت:

حال اگر کمی مانند ریاضی دان ها عمل کنید،باید به دنبال کوچک ترین عددی بگردید که به سه طریق مختلف،حاصل جمع مکعب های دو عدد مثبت است.این عدد،87539319 می باشد،که در سال 1957 توسط لیچ کشف شد:

در زیر کوچک ترین اعدادی را که می توان به ترتیب به چهار ،پنج و شش طریق به صورت مجموع مکعب های دو عدد مثبت نوشت را آورده ایم:


6963472309248

48988659276962496

24153319581254312065344

ریاضی دانان این اعداد را اعداد تاکسی گویند و در بحث فوق تا ششمین عدد تاکسی را معرفی کردیم. تا كنون تا هشتمين عدد تاكسي به دست آمده است ولی تلاش ها برای یافتن نهمین عدد تاکسی ناکام مانده است!!!

معمای آلبرت انیشتین !!!

طراح این معما آلبرت انیشتین بوده و به گفتهً خودش فقط %2 از مردم دنیا می توانند این معما را حل کنند . هیچگونه کلک و حقه ای در این معما وجود ندارد و فقط منطق محض می تواند شما را به جواب برساند. ..
 

(1) در خیابانی 5 خانه در 5 رنگ متفاوت وجود دارد.
(2)
در هر یک از این خانه ها یک نفر با ملیتی متفاوت از دیگران زندگی می کند.
(3)
این 5 صاحبخانه هر کدام نوشیدنی متفاوت می نوشند ، سیگار متفاوت می کشند ، و حیوان خانگی متفاوت نگهداری می کنند.
سوال : کدامیک از آنها در خانه، ماهی نگه می دارد؟

راهنمایی:
۱) مرد انگلیسی در خانه قرمز زندگی می کند.
۲) مرد سوئدی، یک سگ دارد.
۳) مرد دانمارکی چای می نوشد.
۴) خانه سبز رنگ در سمت چپ خانه سفید قرار دارد.
۵) صاحبخانه خانه سبز، قهوه می نوشد.
۶) شخصی که سیگار Pall Mall می کشد پرنده پرورش می دهد.
۷) صاحب خانه زرد، سیگار Dunhill می کشد.
۸) مردی که در خانه وسطی زندگی میکند، شیر می نوشد.
۹) مرد نروژی، در اولین خانه زندگی می کند.
۱۰) مردی که سیگار Blends می کشد در کنار مردی که گربه نگه می دارد زندگی می کند.
۱۱) مردی که اسب نگهداری می کند، کنار مردی که سیگار Dunhill می کشد زندگی می کند.
۱۲) مردی که سیگار Blue Master می کشد، آبجو می نوشد.
۱۳) مرد آلمانی سیگار Prince می کشد.
۱۴) مرد نروژی کنار خانه آبی زندگی می کند.
۱۵) مردی که سیگار Blends می کشد همسایه ای دارد که آب می نوشد.

 

شعبده بازی 5 کارت جادویی را به شما نشان می دهد و از شما می خواهد که کارت هایی را انتخاب کنید که روز تولدتان در آن ها وجود داشته باشد.سپس او به شما روز تولدتان را می گوید!!!

شعبده بازی 5 کارت جادویی را به شما نشان می دهد و از شما می خواهد که کارت هایی را انتخاب کنید که روز تولدتان در آن ها وجود داشته باشد.سپس او به شما روز تولدتان را می گوید!!!

او برای این کار عدد های واقع در گوشه ی سمت راست بالایی کارت های انتخاب شده را با هم جمع می کند.این مجموع روز تولد شماست.
معمای این مساله زمانی حل می شود که عددهای هر یک از كارت ها را درمبنای 2 بنویسيم .
عددهای کارت 0 آن هایی هستند که وقتی در مبنای 2 نوشته می شوند،رقم یکانشان عدد "1"است.عددهای کارت 1 آن هایی هستند که وقتی در مبنای 2 نوشته می شوند،رقم دوگانشان عدد"1"است.(منظور از رقم دوگان،رقم دوم از سمت راست در عدد نویسی درمبنای 2است.)عددهای کارت 2 آن هایی هستند که وقتی در مبنای 2 نوشته می شوند،رقم چهارگانشان عدد"1"است.(رقم چهارگان،رقم سوم از سمت راست در عدد نويسي در مبنای 2 است.)درحالت کلی،عددهای کارت kام،آن هایی هستند که در محل ام نمایش آن ها در مبنای 2، عدد "1"وجود دارد.برای مثال عدد 25 را در نظر بگیرید.این عدد در مبنای 2 به صورت 11001 نوشته می شود.از آن جا که در محل های ام نمایش این عدد در مبنای 2،"1" وجود دارد،بنابراین 25 در کارت های 0و3و4 ظاهر می شود.
اکنون عددهای واقع در گوشه ی سمت راست بالا در هر کارت را در نظر بگیرید.در کارت 0،این عدد برابر 1 است که در مبنای 2 به همان صورت 1 نوشته می شود.در کارت 1،عدد مورد نظر 2 ونمایش این عدد در مبنای 2 به شکل 10 است.در سومی عدد 8 را داریم که در مبنای 2 به صورت 1000 نوشته می شود و الی آخر.در حالت کلی عدد واقع در گوشه ی سمت راست بالا در کارتk ام،عدد است که نمایش آن در مبنای 2 به شکل0 ....100است که در آنk صفر متوالی داریم و به دنبال آن ها عدد 1 در محل ام قرار می گیرد.
حال می پرسیم که چگونه می شود 25 را به کمک این کارت ها مشخص کرد؟! همان طور که گفتیم نمایش 25 در مبنای 2 به صورت 11001 است.چون 25 در کارت های 0و3و4 ظاهر شده است،عددهای گوشه های سمت راست بالای این کارت ها یعنی16,8,1انتخاب می شوند.در این صورت داریم:


25=16+8+1 :در مبنای 10

11001=10000+1000+1 :در مبنای 2

مثال:

فرض كنيد كه تاريخ تولد شما دوازدهمين روز ماه باشد.در اين صورت شما كارت هاي 2و3 را انتخاب مي كنيد،زيرا اين ها تنها كارت هايي هستند كه عدد 12 را در بر دارند

 
<۱=۲!!!>

مسلما ۱ مساوی با ۱ است اما عکس زیر کاملا منطقی نشان دهنده آن است که یک مساوی با ۲ است. آیا کسی میتواند بگوید که چه ترفندی در اینجا به کار رفته و یا شاید هم ترفندی در کار نبوده و ۱ مساوی با ۲ است!!!

جالب بود!!! مگه نه؟

معما!!

معمای صد حیوان

فرض کنید شما یک هزار تومان دارید و می خواهید که 100 صد تا گوسفند ، گاو و شتر بخرید. از هر سه نوع این حیوان ها باید خریده بشه ...

قیمت گوسفند یک تومان است

قیمت گاو ده تومان است

و قیمیت شتر سی تومان است

حالا شما باید صد تا از این سه نوع حیوان بخرید که تعداد این حیوان ها بیشتر و یا کمتر از صد تا نشه پول شما هم نباید کم و زیاد بشه ...

به زبان ساده تر با این یک هزار تومان باید 100 صد تا از هر سه نوع حیوان بخرید ...

اصلا مهم نیست که از هر حیوان چند تا می خرید فقط باید از هر سه تا حیوان باشه و جمع کل حیواتات هم 100 صد تا بشه ...

معمای یک دلاری

سه نفر در هتلی یك اتاق می گیرند ، هتلدار بابت یك شب كرایه اتاق 75 دلار از آنها می گیرد ، ولی بعدا متوجه می شود كه اشتباه كرده است و بایست 70 دلار می گرفته است. او 5 دلار به پیشخدمت هتل می دهد كه برای مسافران ببرد. پیشخدمت فكر می كند كه سه نفر نمیتوانند 5 دلار را به طور مساوی بین خود تقسیم كنند. پس تصمیم می گیرد 3 دلار به آنها بدهد و 2 دلار را برای خودش بردارد ...

بعدا پیشخدمت با خود فكر می كند كه هر یك از مسافران 24 دلار (یعنی 25 دلار منهای 1 دلار ) برای كرایه اتاق پرداخت كرده اند و خودش هم 2 دلار دارد ...

این می شود 74 دلار 74=2+24×3

یك دلار دیگر چه شده است؟

معمای معامله اسب ها

شخصی دو اسب داشت که هر کدام از آنها را به مبلغ 600000 ششصد هزار تومان فروخت ...

روی یکی از آنها 20% بیست درصد سود کرد و روی دومی 20% بیست درصد ضرر کرد ...

آیا این شخص در این معامله سود برده است یا ضرر کرده است یا هیچکدام؟

معمای صفحه شطرنج نامتناهی

صفحه شطرنجی رو در نظر بگیرید که از طرف راست و بالا نامتناهی است ...

می خواهیم تمام اعداد طبیعی رو در هر سطر و هر ستون بنویسیم به طوری که در هر سطر تمام اعداد طبیعی را داشته باشیم و در هر ستون هم همین طور ...

اعداد در هر سطر و هر ستون نباید تکراری بیایند.

معمای تقسیم و جمع ساده

عدد 30 سی را به نیم تقسیم کنید و عدد 10 ده را به حاصل آن اضافه کنید ...

چه عددی به دست می آید؟

معمای حداقل تعداد تخم مرغهای زن روستائی

یک زن روستائی یک سبد تخم مرغ به میدان می برد که بفروشد. هنوز هیچ نفروخته بود که پای اسب یک سوار به سبد تخم مرغ زن خورد و بیشتر تخم مرغ ها شکست. اسب سوار از زن روستائی پوزش خواست و حاضر شد پول همه آنها را بپردازد.

اسب سوار: مادر جان چند تا تخم مرغ داشتی؟

زن روستائی: نمی دانم ! ، اما وقتی آنها را دوتا دوتا بر میداشتم یکی باقی می ماند ، وقتی سه تا سه تا بر میداشتم یکی باقی می ماند ، وقتی چهارتا چهارتا بر میداشتم یکی باقی می ماند ، وقتی پنج تا پنج تا بر میداشتم یکی باقی می ماند ، وقتی شش تا شش تا بر میداشتم یکی باقی می ماند ، اما وقتیکه هفت تا هفت تا بر میداشتم هیچی باقی نمی ماند.

اسب سوار حساب کرد و پول تخم مرغ های زن روستائی را داد.

سوال: کمترین تعداد تخم مرغی که زن روستائی میتوانست در سبد داشته باشد چند تا بود؟

معمای دنباله ریاضی!

جای خالی رو با یه عدد مناسب پر کنید:
...-91-48-25-12-6-2-1

معما خیلی جالب

3 تا دانشجو بودن که نفری 15 تومن پول داشتن . با این پول میرن تلویزیون میخرن (3*15=45) .بعد از اینکه از مغازه میرن بیرون صاحب مغازه متوجه میشه که قیمت تلویزیون 40 تومن بوده 5 تومن میده به شاگردش که بره به دانشجوا پس بده .شاگرد نفری 1 تومن پس میده واز اونجا که دستش کج بوده 2 تومن دیگشم میزاره جیب خودش.15-1=14 پس هر کس 14 تومن پول داده.حالا 14*3=42 بعلاوه اون 2 تومنی که شاگرد پیچوند 42+2=44

من با چه کسی دوست هستم؟

در جمعی شخص شماره ی 1 با یک نفر دوست هست شخص شماره ی 2 با دو نفر دوست هست و شخص شماره ی 3 با سه نفر از ما دوست هست و...شخص شماره ی 10 با ده نفر از ما دوست هست.
من با چند نفر دوست هستم؟

سرشماری

یک مأمور آماربه در خانه ای رفت و از صاحب خانه اطلاعات آماری را پرسید و از صاحب خانه پرسید که چند فرزند دارد و هر کدام چند ساله هستند. صاحب خانه گفت سه فرزند دارد و حاصل ضرب اعداد سن آنها 36 و حاصل جمع آنها از پلاک همسایه بغلی دو واحد کمتر است. مأمور آمار نگاهی به پلاک همسایه انداخت و به صاحبخانه گفت با این اطلاعات من نمیتوانم سن بچه های شما را حدس بزنم لطفاً بیشتر راهنمایی کنید. صاحب خانه گفت فرزند بزرگم کلاس موسیقی می رود. مأمور آمار هم تشکر کرد و سن بچه ها را در دفترثبت کرد و رفت!
بچه ها چندساله بوده اند؟

معما سن عروس

یك زن و شوهر بیست و یك سال پیش زمانی كه با هم ازدواج كردند سن شوهر سه برابر سن زن بود !!
(
هزار ماشاالله ! چه خوش اشتها امروز سن او دو برابر سن زن اش است . زن در روز عروسی چند ساله بود؟

یک معمای سخت

یک بی گناه به جرم قتل نکرده می افته زندان
بعضی از شاهدا راست میگفتند بعضی هام دروغ

تعداد رای ها مساوی بود

قاضی گفت دو تا برگه ور می داریم رو یکی مینویسیم اعدام روی یکی مینویسیم آزادی

بعد یکی شونو مجرم ور می داره اگر اعدام بود اعدام میشه اگر نبود هم که آزاد میشه

زندانی از یجا خبر دار میشه که روی هر دو کاغذ اعدام نوشته شده

چی کار کنه تا آزاد شه؟؟؟

معمای اعداد

از صفر تاصد چند تا ۹وجود دارد؟

الف)۱ ب)۱۹ ج)۲۰ د)۹

معمای هوش ریاضی¤¤¤¤¤¤¤

1.به چهارمین روز هفته چهارشنبه بگویند صحیح است یا چار شنبه؟

2.آن چه کلمه ای است که با سواد ترین آدم ها آن را غلط مینویسند؟

3.سه مساوی نه(9) و هفت (7) با پنج(5) مساوی است معلوم کنید چرا؟

4. حسنی املا داشت همه را قلط نوشت ولی بیست گرفت چطور ممکن است؟

5.کدام یک ا زدو جمله زیر صحیح تر است؟(است یا هست)
زرده تخم مرغ سفید است
زرده تخم مرغ سفید هست

6.ده و ده بیست نمیشود پنجاه تا به آن اضافه کنید یازده خواهد شد آن چیست؟

جواب سوالات معمای هوش ریاضی: متن زیر را با موس آبی کنید:

...1. چهارمین روز هفته که سه شنبه است...
2. خودِ کلمه ی غلط
3. از نظر تعداد حروف با هم مساوی اند
4. یه نفر دیگه 20 گرفته... توی سوال که نگفته حسنی 20 گرفت، گفته ولی 20 گرفت... (اسم اونی که 20 گرفته ولی بوده)
5. هیچ کدوم. زرده اصولا زرده
6. 10 و 10 دقیقه، اگه 50 دقیقه بره روش میشه ساعت 1
...

 

یک معادله ریاضی که فقط عاشقا میتونن حلش کنن

پاسخ

..

..

..

..

..


زندگانی به این درد می خورد كه انسان به دو كار مشغول گردد :
اول : ریاضی بخواند.
دوم : ریاضی درس بدهد.
(پواسون

 

 

ساعتی با عدد 9و علایم ریاضی